top of page

Wyke en Coen op Bonaire

Website met blogverhalen over ons leven op Bonaire

WIE ZIJN WIJ?

Bon dia! Ik ben Wyke Grob, 27 jaar en woon op dit moment op Bonaire. Mijn interesse in de wereld buiten het mooie Nederland is ontstaan door de mooie vakanties die ik met mijn gezin heb mogen maken. In de zomer van 2018 ben ik zeven maanden solo wezen backpacken en is dit vuurtje nog meer aangewakkerd. Tijdens deze reis leerde ik Coen (29 jaar, fysiotherapeut) kennen. Na een lange periode van corona begon het toch wel weer te kriebelen om eens voor langere tijd weer samen weg te gaan.

In de zomer van 2022 ben ik afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs aan de PABO in Eindhoven: ik mag mezelf dus juf noemen. Voor het aankomende schooljaar heb ik een baan gevonden op Bonaire, ik word juf van een groep 5 hier op het eiland. Een eigen klas leek mij altijd al een flinke uitdaging, in een nieuwe omgeving, met een nieuwe taal (Papiaments) lijkt het me dat al helemaal. Het zal dus vast niet alleen maar rozengeur en maneschijn worden, maar ik kijk er naar uit om komend jaar te mogen groeien en uitdagingen aan te gaan. Gelukkig hoef ik dit niet allemaal alleen te doen, want Coen verhuist in januari ook deze kant op! Hij wil vanaf Bonaire zijn thesis afronden voor zijn master Sportfysiotherapie. Verder heeft hij dan nog geen vaste baan vanaf januari, maar hij heeft nog even de tijd om iets te vinden!
*kleine update augustus 2023: mijn eerste jaar zit er op. Ik heb nu nogmaals een groep 5 en ook Coen heeft een baan als fysiotherapeut en is bezig om voor zichzelf te beginnen. Verder hebben we hier onlangs een huis gekocht, dus we zitten hier nog wel even en hebben de komende tijd vast nog genoeg te vertellen!
 
Gezien mijn grote passie voor schrijven, heb ik daarom besloten deze blog te starten. Ik beloof niets, maar ik hoop jullie via hier zo af en toe een inkijkje te geven van mijn/ ons leven op Bonaire en alles wat daar mogelijk bij komt kijken. Hieronder kun je abonneren, je ontvangt dan een mailtje wanneer er een nieuwe blog online komt. Mocht je mijn stukken lezen, dan vind ik het altijd erg leuk om van je te horen. Stuur me een berichtje of laat een reactie (onder vermelding van je naam) achter! 

Hopelijk veel leesplezier!

Liefs, Wyke en Coen

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Je ontvangt nu een melding per mail wanneer er een nieuwe blog online staat!
(Niet? Check je ongewenste e-mail!)

RECENTE BLOGS

bottom of page